Undgå brand i køkkenet
Besparelse på elregningen
Mindre støj på arbejdet
Længere holdbarhed
Ventilationsrens af emhætte og køkken udsugning i København & Sjælland
Udsugningen i køkkenet er vigtigt for et produktivt køkken. Madlavning producerer et stort antal spild produkter som bla. fedt, fugt og røg. Når udsugningen er tændt, trækkes hver af disse produkter igennem udsugningen i køkkenet, filtrene og ind i udsugnings kanalen over tid. Når der er en tilpas mængde fedt, udgør dette en stor brandfare – som kun kan forhindres ved rutinemæssig rengøring af køkken udsugningen og aftrækskanalerne.
Her er et eksempel på en situation der kunne opstå hvis ikke der er blevet renset og vedligeholdt:
Brandfare i køkken udsugningen
Der laves mad på komfuret, flammer dannes som når op til filteret i emhætten og antænder. Når udsugningen kører, suges der luft og dermed også flammer op i udsugningskanalerne. Hvis der her er fedt rester vil dette få branden til at vokse kraftigt og dermed udgøre en stor brandfare for medarbejderne og resten af menneskerne i bygningen.
Akkumulering af fedt i ventilationskanaler og emhætten har mange konsekvenser. Fedt kan forårsage en brand, sygdomme hos køkkenpersonalet, reducerer ventilationseffektiviteten og beskadige restaurantens tag hvis fedt sprøjter ud på taget. Fedt i kanaler er derudover en super grobund for skimmel, svampesporer, bakterier, virus vækst.
Etablering / montering af brandspjæld ihh til DS428
Har din forsikring stillet et krav om brandspjæld til din restaurant og udsugningssystem?
Vi er eksperter i etablering og montering af brandspjæld. Dette kan påkræves fra forsikringen eller en forening hvis rørsystemet føres fra en brandcelle til en anden, f.eks fra køkkenets emhætte ud i en skorsten, som går ud på loftet til udsugningsventilatoren. Vi er eksperter i forsikringssager og DS428 som er norm for brandsikring af ventilationsanlæg.
Er der yderligere stillet krav om at din emhætte skal være sikret med et automatisk slukningsanlæg eller brandslukker over friture? Husk dette kun skal overholdes såfremt din friture overstiger 20L. Der er mange regler på området som kan være svære at forstå, der findes derfor eksperter på området som os.
Er du i tvivl om hvad du skal gøre? Så kontakt os på 52114109 til en uforpligtende samtale og netop din situation.
Mangler du råd og vejledning om rensning af køkken udsugning?
Bliv kontaktet i dag!
Skab et bedre indeklima på din arbejdsplads og i dit køkken
Luftkvaliteten og indeklimaet i din restaurant påvirkes af renheden i dine ventilationskanaler. Hvis dine filtre er tilstoppede og udsugningskanalerne er tilstoppede ville dette medføre et forurenet arbejdsmiljø og dårligt indeklima. Din emhætte og udsugning til køkken er udover en brandfare også perfekt sted for skimmel og bakterier, pga. den høje mængde fugt og varme fra madlavningen.
For at undgå sygdom hos dine medarbejdere, samt skader på din udsugning og ventilationsanlæg, kræver det vedligeholdelse regelmæssig af et professionelt rensefirma, med speciale i fedtaftræk.
Hvor tit skal køkken udsugning rengøres?
Månedligt – Brændeovne med træ- eller trækul, restauranter som har åbent 24/7, fastfood virksomheder.
Kvartalsvis – Store til mellem restauranter.
Halvårligt – Pizzarestauranter, Cafeer, gennemsnitlige restauranter.
Årligt – Restauranter der ikke er fedtede -eller sæsonrestauranter.
Rensning af køkken udsugning selv
Et spørgsmål, vi ofte får, er, om professionel rengøring af køkken udsugningen virkelig er nødvendig. Sandheden er, at hvis du virkelig ville, kunne du selv rengøre dit emfang, ventilationskanaler og udsugningsanlæg. Det anbefales dog stærkt, at du lader et professionelt ventilationsfirma som os, med forstand på køkkenventilation udføre opgaven af følgende grunde:
Tid og kræfter – Rengøring af emfang, ventilationskanaler og udsugningsnalæg er beskidt, vanskeligt og tidskrævende og indebærer normalt at man adskiller systemet og renser delene med specielle fedtafrensnings kemikalier. Vi kender køkken ventilationen og ved, hvordan man udfører arbejdet. Vi er specialister i hvordan det skal renses. Når arbejdet udføres af en ekspert sikres det, arbejdet udføres effektivt og korrekt.
Når du vælger os, undgår du bekymringerne om ikke at rengøre dit køkken ordentligt. Når først du har haft professionelle ude og rengøre emfang, ventilationskanaler og udsugning, vil du aldrig gøre det selv igen. Vi udfærdiger altid en rensnings rapport med billedet dokumentation.
Fordele ved rensning af Udsugning køkken
Slip for brandfare
I alle restauranters forsikringspolice er der krav om afrensning af fedtaflejringer indvendig i aftrækskanaler samt udvendig i emfang.
Vi udfærdiger altid en rensningsrapport med billedet dokumentation til din forsikring!
Bedre arbejdsvilkår
Ved regelmæssig vedligeholdelse af sit udsugnings anlæg og ventilationskanaler, vil man opleve mere engagerede medarbejdere, mindre sygefravær og generelt en bedre sundhed på arbejdspladsen.
Besparelse
På sigt over 1 år vil der være en energiøkonomisk gevinst ved at få serviceret og renset sit udsugnings anlæg. Da det skal arbejde meget mindre for den samme mængde luft. Du vil derud over opleve betydelig bedre udsugning i køkkenet.
Mindre støj
Ved rene ventilationskanaler og et rent udsugnings anlæg, vil man opleve betydelig lavere støjniveau. Da anlægget simpelthen skal arbejde meget mindre for at suge samme mængde luft.
Perfekt!
Baseret på 60 anmeldelser
Ventilationsrens
Ventilationsrens
Se vores før- og efter billeder