Skimmelsvamp i ventilationsanlæg og ventilationskanaler

Vi er skimmelsvamps værste fjende

Sundere indeklima

Besparelse på elregningen

Mindre støj i hjemmet

Længere holdbarhed

Skimmelsvamp i ventilationsanlæg & ventilationskanler

Skimmelsvamp findes i ethvert miljø, som giver grobund til at det kan trives, dette er inklusiv aftrækskanaler, ventilationsrør, ventilationsanlæg, ventilationsåbninger, udluftning i loftet og mange andre steder. Når du oplever skimmelsvamp i ventilationskanaler, er rengøring af kanalåbningen hvor ventilen sidder det første trin, men du bliver også nødt til at fjerne kilden til svampen, for at fjerne den helt.

Almindelige årsager til skimmelsvamp i ventilationsanlæg

Skimmelsvamp i ventilations- og luftkanaler forekommer oftest, når der er fugt i kanalen. Når kold luft strømmer gennem ventilationskanalerne på varme dage, kan fugtigheden i luften kondensere inde i kanalen. Du kan se det samme princip om sommeren, når du drikker en iskold drik, kommer der dug op på ydersiden af flasken. Når fugt er til stede, kan skimmelsvamp vokse inde i kanalerne. 

Skimmelsporer er generelt luftbårne eller spredes gennem luft. Sporer kan komme ind i kanalerne ved blot at blive blæst ind fra et andet rum i hjemmet eller udefra. Betingelserne skal dog være rigtige for, at sporerne kan udvikle sig. En enkelt formspore kan blæse inde i dit hjem og begynde at udvikle sig til en koloni, hvis forholdene er rigtige. Varmere og fugtige miljøer er ideelle til at vokse skimmelsvamp.

Mangler du råd og vejledning om indregulering af ventilationsanlæg? Bliv kontaktet idag!

Vær opmærksom ved disse symptomer

Skimmelsvamp kan forårsage negative sundhedsmæssige virkninger, hvis det er i dit hjem. Det kan påvirke luftvejene og forårsage ubehagelig irritation. Hvis du har skimmelsvamp i dit ventilationsanlæg og kanaler, vil du og andre beboere sandsynligvis opleve nogle fysiske symptomer. Nogle fysiske tegn man skal være opmærksom på hos dig og din familie inkluderer:

  1. Irriterede følelser i øjne, næse og / eller hals.
  2. Vedvarende hovedpine, når du er hjemme, men forsvinder, når du går udenfor. 
  3. Allergisymptomer som løbende næse, kløende øjne eller udslæt.
  4. Kvalme, træthed eller svimmelhed, når du er inde i hjemmet.
  5. Hvis du, din familie eller nogen, der hyppigt besøger dit hjem, oplever disse symptomer er det tegn på svampesporer.

Hvis du oplever du nogle af disse symptomer skal du kontakte os med det samme på 52114109, du kan have skimmelsvamp i dine ventilationskanaler og dit ventilationsanlæg.

Tegn på at du har skimmelsvamp i dit ventilationsanlæg

Ud over sundhedssymptomerne er der så andre tegn på, at dit ventilationsanlæg er blevet angrebet af skimmelsvamp? Oplever du nogen af følgende tegn i dit hjem?  En muggen lugt i huset, som kan være kraftigere i visse værelser. Det kan tydligere lugte det når ventilationsanlægget kører.  Du kan synligt se skimmel vokse rundt om dine kontrolventiler, inde i ventilationsanlægget eller i dine ventilationskanaler. Hvis der her er synlig skimmelsvamp, er der højst sandsynligt mere.  

 

Brug for hjælp til skimmelsvamp i ventilationskanaler og ventilationsanlæg? Vi er eksperter!

Se vores billeder af skimmelsvamp i ventilationskanaler

Skimmelsvamp i ventilationskanal Sjælland
Skimmelsvamp i ventilationsanlæg bad
skimmelsvamp i ventilationsanlæg og ventilationskanal
Ventilationskanal og ventilationsanlæg med begyndende skimmelsvamp